Over "van alles en nog wat en een beetje"
vrijdag 12 juli 2024

Baas over eigen blog

Wat is het meest moeilijk om een succesvol blog bij te houden? Regelmatig leeswaardige artikelen schrijven! Het is hard werken.

Waardoor blijf je energie houden om dit harde werk uit te voeren? Je blog wordt gelezen en je krijgt reacties. Mondeling, per e-mail, via Twitter, et cetera.

Wanneer wordt je blog echt gelezen? Als de lezer zich tijdens het lezen volledig op jouw blog kan concentreren.

Voorkom teveel afleiding

Dit klinkt misschien betweterig, en dat is het ook. Het is net als met huiswerk vroeger. Elke vorm van afleiding bij het lezen vermindert de kracht waarmee  de boodschap overkomt. Vermindert de indruk die jouw bericht bij je lezer achterlaat.

De mate van afleiding bij je lezer kun je niet volledig beïnvloeden. De knop van de radio, het mobieltje of de MSN van de lezer zijn buiten je bereik.

Maar er is een gebied waar je wel controle over hebt. En dat is de vulling van de internetpagina waar het blog op wordt weergegeven. Die moet jouw teksten, jouw foto's, jouw filmpjes bevatten. En dat kan maar op een manier: via een eigen blog. Een blog zonder reclame. Een blog zonder plaatjes en afleidende teksten die anderen op de pagina zetten.

Bepaal zelf de mate van afleiding

Natuurlijk moet je koppelingen naar andere sites aanleggen. Wil je bijvoorbeeld dat iemand via je blog je LinkedInprofiel bekijkt? Maak dat mogelijk. Wil je een link naar Twitter? Zet hem op je blogpagina. Misschien schrijf je een bericht samen met anderen. Ook geen probleem. Maar laat ook dit samengeschreven bericht goed tevoorschijn komen.

Het is heel gemakkelijk een blog op een site van anderen op te starten. Allerlei sites bieden die mogelijkheid. Jouw verhaal wordt dan ingebed tussen tekst en plaatjes van anderen. Een internetpagina is niet al te groot, en dan deel je hem ook nog. Op het eerste gezicht ziet het er leuk en misschien wel profi uit. Net alsof jouw verhaal in een groot magazine staat. Maar helaas is dit slechts schijn. Jouw verhaal verdwijnt naar de achtergrond. Het harde werken wat je in je blogbericht hebt gestopt komt niet optimaal tevoorschijn.

Wees Baas over eigen Blog!

Maar dit is helemaal niet nodig. Met wat inspanning kan iedereen een eigen blog opstarten. Zonder reclame. Zonder afleiding. Zonder kosten. Vindbaar in Google. Met linken naar Twitter, andere blogs, LinkedIn en omgekeerd.

Doe die inspanning. Laat je harde werken maximaal indruk maken. Zet een eigen blog op. We hebben een paar mogelijkheden op een rijtje gezet, gebaseerd op wat wij ervaren hebben.

Lees meer over blogsystemen

PS. Natuurlijk is een keer gastbloggen bij een collegaschrijver wel een goed idee. Hiermee vergroot je je online zichtbaarheid. Maar dat is iets anders dan al je berichten als gast te plaatsen.

Laat een antwoord achter