Over "van alles en nog wat en een beetje"
zaterdag 25 mei 2024

Beursvloer Haarlem

Bezoek aan de Beursvloer Haarlem

7 oktober 2010 in de middag is er Beursvloer Haarlem, dé handelsplaats voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Een initiatief van Bedrijf & Samenleving Haarlem en Omstreken. Wij hebben er pas kort van tevoren over gehoord. Strikt genomen waren we zelfs te laat met aanmelden. Maar zoals Marijke Aukema, de directeur, ons mailde: “Zo’n mooi aanbod laten we niet liggen!”
 

Steunpunt Bij Bosshardt

En zo melden we ons rond half vier in het Haarlem Business Centrum. We hebben niet echt een beeld van het hoe en wat. Het waarom is ons duidelijk. Maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen. Maatschappelijk betrokken ondernemers hebben dit voorhanden. Op de beursvloer komen vraag en aanbod samen. Het is een bruisende zaal waar we binnen stappen. Op de bedrijventafel liggen rijen met naambordjes klaar. vanCarabas.nl ligt er niet tussen. Dat komt vast door het late aanmelden. We spelden ons visitekaartje op. Een vluchtige blik in de rondte en een aarzelende blik naar elkaar. En voor we het weten zijn we opgeslokt in de bedrijvigheid en in gesprek met een eerste maatschappelijke organisatie. Steunpunt ‘Bij Bosshardt’ voelt wel wat voor een soort workshop voor jongeren over websites en weblogs. We houden hiervoor een slag om de arm, maar vullen wel een matchformulier in. Voor de uitvoering willen we wel zeker weten dat de jongeren er zelf behoefte aan hebben.
 

Hartekampgroep Vrijetijdsbesteding

De beursvloer is nog niet officieel geopend en toch al in vol bedrijf. Wij schrijven op een schoolbordje onze aanbieding en beginnen rond te lopen met het bord zo leesbaar mogelijk voor ons. Er ontstaan onmiddellijk spontane gesprekken. Die worden even onderbroken voor de officiële opening door Dieuwertje Blok en de gongslag door een wethouder.
Meteen erna is onze tweede match een feit. Ergens begin 2011 heeft de vrijetijdsbestedingstak van de Hartekampgroep (locatie Duinoord) behoefte aan ondersteuning bij het vernieuwen van hun website. Na een reorganisatie zijn er veranderingen nodig. Vooral inhoudelijk. We sluiten een overeenkomst en schrijven deze in bij de notarissentafel. Dat blijkt namelijk de bedoeling. Elke match wordt officieel geregistreerd en het streven is naar een recordverbetering ten opzichte van vorig jaar. Stempel op de overeenkomst en we gaan weer op ontdekkingstocht.

Inloophuis Kennemerland

Veel tijd om te ontdekken krijgen we niet. Angelique van het Inloophuis Kennemerland wil heel graag hulp bij het bouwen van een website. Haar initiatief voor het opzetten van een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, is recent maar begint al aardig vorm te krijgen. Ze hebben grote behoefte aan een eigen website. We gaan om de tafel zitten en zijn even later bijna net zo gedreven als Angelique. Weer een match! Voor ons gelijk de laatste. De uitvoering van de matches volgen elkaar mooi op in het komende jaar. Dit kan naast onze commerciële opdrachten. Het geeft een positief gevoel om zo bezig te zijn en zo snel 3 prima matches te hebben. Wij gaan aan de zijlijn verder toekijken. Het uiteindelijke aantal matches is ruim boven het aantal van de vorige editie. Bij het sluiten van de vloer na ruim anderhalf uur staan er 159 matches op de teller. Prachtig resultaat. Nu op naar de uitvoering!
 

Laat een antwoord achter