Over "van alles en nog wat en een beetje"
vrijdag 12 juli 2024

Netwerken op de Kapitein Kok

Radarsalonboot Kapitein KokDe Kamer van Koophandel Amsterdam vindt het fijn om ons als ondernemer aan boord te hebben. Dat vertellen ze ons in een uitnodiging die in de elektronische mailbox valt. Om letterlijk aan boord te stappen, kunnen we aanmelden voor een rondvaart met de radarsalonboot Kapitein Kok. Deze uitnodiging nemen we van harte aan.

Netwerken of varen?

Het is perfect weer wanneer we op zondagmiddag 17 april de loopplank oplopen. Een warm welkom door ondermeer Hankie van Baasbeek (directeur KvK Amsterdam). We zijn aan de vroege kant en hebben daardoor het geluk een prachtige plek aan dek te bemachtigen. De Kapitein Kok stroomt vol met ondernemers. Er wordt meteen druk genetwerkt. Naast een leuke vaartocht is netwerken de opzet van de bijeenkomst. Op de vraag “waarom zijn jullie gekomen? Om te netwerken of vanwege de vaartocht?” antwoorden we “om allebei”.

Allebei!

Maar als ik heel eerlijk ben, gaat het mij vooral om de vaartocht. Al is het IJ bekend terrein, dit verschilt van zelf varen. Nu is er tijd om rustig om je heen te kijken. Genieten van de zon, een drankje, een hapje en een gezellig gesprek. Veel te vlug is de tocht voorbij. Ik vang nog even een tros op en beleg deze op de grote kikker. Krijg meteen een baan aangeboden op de Kapitein Kok. Logisch, want ik ‘spreek’ de taal.
Voor we weer aan wal gaan lopen we nog een rondje door deze radarsalonboot. Het schoepenrad werkt nog. Ik denk door een motor aangedreven, maar het effect is hetzelfde. Een mooie waterval. De Kapitein Kok viert haar 100-jarig jubileum dit jaar. Ze is goed onderhouden en zit strak in de lak. Een fraai feestschip. 

KvK-vlagDe ondernemersOnderweg langs het IJ

Laat een antwoord achter