Over "van alles en nog wat en een beetje"
vrijdag 12 juli 2024

Zou het dan toch?

Het belangrijkste telefoontje van het jaar en dan valt de verbinding weg! De makelaar van de koper heeft nog net kunnen melden dat de financiering rond is. Alleen, er zit een 'maar' bij en die is niet meer ontvangen. We maken op dat moment onze dagelijkse wandeling en blijkbaar is de Hekslootpolder een afgelegen gebied voor wat betreft mobiele telefonie. Het wil niet lukken om opnieuw verbinding te maken. Eerst naar huis lopen. Geërgerd doen we dat. Een goed gesprek zit er niet meer in. Ik voorzie nog een verzoek voor uitstel en Henk probeert nergens over te speculeren.

De laatste dagen zijn slopend geweest. Na het eerste uitstel komt een tweede uitstel. Hoop komt en gaat. Concentreren en gewoon doorgaan, is bijna onmogelijk. De onzekerheid over de verkoop voert de boventoon. Het afwachten en niets kunnen doen, eist een flinke tol. En als er dan eindelijk een einde komt aan het wachten, valt de verbinding weg. Grom!

Oké, wat maakt een half uurtje meer of minder nou uit, zul je denken. Heel veel, als de spanning zo oploopt. Als Henk dan eindelijk de makelaar opnieuw spreekt en hij gaat babbelen over kantoorruimte, het ruime sop op, en meer van dat soort, voor mij tenenkrommende, gespreksonderwerpen, heb ik de neiging aan te vallen. Is het huis nou verkocht of niet? Ik wil het weten! Minuten verstrijken. Eindelijk wordt het gesprek beëindigd. Eindelijk hoor ik dat de financiering rond is en dat de 'maar' slechts op de opleverdatum sloeg. Ik geloof er nog niks van. Het moet inzinken en er moet een bevestiging via de mail komen. Voorzichtig feliciteren we elkaar en zetten een fles bubbels koud. Misschien, als straks de bevestiging er is dat we het dan geloven en echt kunnen proosten. We vallen stil en zitten elkaar schaapachtig aan te kijken. En nu? Moeten we nu gaan hollen, vliegen, draven?

Eerst maar even doorgaan met ademhalen. Zodra de bevestiging er is, kunnen de tweets, de feestboekmeldingen et cetera eruit. Column online, Markiezinnieuwsbrief eruit. Het is echt! Het huis is verkocht! We gaan aan boord wonen! O help…..waar zijn we aan begonnen.

Laat een antwoord achter