Over "van alles en nog wat en een beetje"
vrijdag 12 juli 2024

Ondernemers 2-daagse Alkmaar

Op 4 en 5 november 2010 heeft de Goede Zaken Ondernemers 2-daagse in Alkmaar plaatsgevonden. Dit event wordt georganiseerd door HDC Media. En net als bij de versie in Haarlem zijn we ook hier een dagje gaan mee beleven.

Open Coffee

In de ochtend is er de regionale Open Coffee. De opkomst lijkt ons gemiddeld. Het bruist wel in de kantine, maar het blijkt lastig om gesprekken aan te gaan met andere bezoekers.

Standhouders

Wij gaan een rondje langs de standhouders en richten ons op ‘hoe ziet een goede stand er uit?’ en ‘is dit event een mogelijkheid voor ons om vanCarabas.nl te profileren en bij de volgende keer zelf een stand te bemannen?’ Er is een redelijke diversiteit aan bedrijven die de stands bemensen. Er is ook duidelijk verschil in opbouw en aankleding van de standplekken. Daar waar actief gereageerd wordt op voorbijgangers, worden de meeste gesprekken gevoerd. Wij maken zo hier en daar een praatje. Verrassende en interessante gesprekken zijn dat. We doen ideeën op waar we een eventuele eigen stand mee kunnen vormgeven. Belangrijk is duidelijk de aankleding en een actieve houding.

Dirk Scheringa

Er zijn diverse lezingen waar we gebruikt van maken. Er is altijd wat nieuws te leren. Klapstuk van de dag is het interview met Dirk Scheringa. Dirk wordt geïnterviewd door gerenommeerd journalist Jan Vriend (NoordHollandsDagblad). In eerste instantie gaat het vooral over ‘Ondernemen is het mooiste wat er is’, maar natuurlijk wordt ook ingegaan op de val van de DSB. Dirk Scheringa is een ondernemer in hart en nieren. Begonnen op een zolderkamertje met het invullen van belastingformulieren en ‘geëindigd’ als bankier. Nee, geëindigd is hij niet. Hij is nog steeds ondernemer en start weer van voren af aan. Nu ondermeer als ondernemerscoach. Zijn belangrijkste advies: “Besteed veel aandacht aan uw website en maak een twitteracccount aan. Internet is de toekomst.” Als webbouwers zijn wij het van harte eens met dit advies! Een goede website is nog veel te vaak het ondergeschoven kindje. En dat is geen goed ondernemersschap.
 

Laat een antwoord achter