Over "van alles en nog wat en een beetje"
maandag 11 december 2023

Hoog en droog

Wonen in een zeilboot op de wal. Het is, laten we zeggen, apart. Hoewel het ook weer niet heel erg afwijkt van wonen op een drijvende zeilboot. We hebben gewoon stroom en ook stromend water. Zelfs warm water. Het gas doet het, dus koken kan ook. Het kan, maar we doen het nauwelijks. Water koken voor thee en koffie en een enkele keer een tosti, maar daar blijft het bij. De hele dag zijn we hard aan het klussen en 's avonds even er tussenuit is erg prettig. We eten elke avond bij een andere (strand)tent. Een voordeel van deze omgeving.

Het grote verschil met drijven en opgebokt staan, is het toiletbezoek. De wc werkt gewoon niet. Tuurlijk, we kunnen doorspoelen met kraanwater, maar of dat gewaardeerd wordt door de havenmeesters? Ligt er ineens een hoopje onder de boot van niet welriekende substantie. Argeloze voorbijgangers schrikken zich nu al te pletter als er ineens een plens water uit een gat in de boot komt. Een plens bruine rommel veroorzaakt waarschijnlijk flauwvallen. Nee, laten we het maar netjes houden. Overdag lopen we gewoon naar het toilet (groot woord voor deze voorziening) in de loods. 's Morgens en 's nachts is een ander verhaal. We hebben de geheime toegangscode voor de loods, maar om nou midden in de nacht 4 meter naar beneden te klimmen, een donkere loods door te lopen naar een wc die niet bepaald is om over naar huis te schrijven….. Nee, laat maar! Emmertje naast je bed, wordt hier en daar gezegd. Maar dan moet je elke ochtend met dat emmertje 4 meter de trap af, loods door naar …afijn, u snapt het wel. Niet mijn idee van gemak.

Ooit hebben we een programma gezien met bergbeklimmers die een zeer steile berg beklommen en tijdens de tocht op smalle plateautjes overnachten. Is ook geen wc en achterlaten van welke rommel dan ook, is not done. Er moet dus iets te vinden zijn wat praktisch is in gebruik. Bever buitensport heeft het: de Traveljohn! Een absolute uitkomst voor iemand als ik die 's nachts minimaal 1 keer de blaas moet legen. Zakje met korrels en je plas wordt een gelsubstantie. Zakje vol? In de afvalbak. Werkt prima. Mits je het zakje dan weer niet vol gooit over het maximum van 800 ml. Je moet wel je grenzen kennen.
En 's morgens? Als de grote boodschap zich aandient? Dan rijdt de douchetaxi met loeiende sirene naar het sanitairgebouw vooraan op het terrein
 

Lezersreacties

One Response naar “Hoog en droog”

  1. Mok zegt:

    Geweldig weer om te lezen Ger, ik hoop dat jullie van het mooie weer nu genieten :)

    Liefs, Truusje aka Mok.

Laat een antwoord achter