Over "van alles en nog wat en een beetje"
maandag 26 februari 2024

Decemberperikelen

Kerst en jaarwisseling, voor de een is het de mooiste tijd van het jaar, een ander heeft een hartgrondige hekel aan deze periode. Ik zit er zelf ergens tussenin. Ik heb heel goede en warme herinneringen aan kerstdagen in mijn jeugd. De jaarwisselingen zijn vooral later blijven hangen in mijn geheugen. Maar er zijn ook decembermaanden geweest dat ik een pesthumeur had en helemaal geen zin in wat voor vorm van 'familiefeest' dan ook. Al die verplichtingen die vervolgens schijnbaar altijd moeten eindigen in narigheid.

Het is weer goed gekomen toen ik mijn eigen plan heb getrokken. Of eigenlijk: toen we ons eigen plan hebben getrokken. Samen vormen we toch ook een gezin? Dan mag je ook vormgeven aan je eigen kerstfeest en jaarwisseling. Misschien niet leuk voor de familie, maar als kleine familie die we samen vormen, hebben we genoeg aan onze eigen tradities. Het hebben van een boot en het verlangen om ook in de winter leuke tochten te maken, geven een uitstekend excuus. Wat doen jullie met de kerstdagen? Wij zijn er niet!

Een van onze eigen tradities is het verzenden van een leuke kerstkaart naar familie, vrienden en kennissen. Een manier om mensen waar we een band mee hebben, te laten weten dat we ze een fijne tijd wensen en alle goeds voor het nieuwe jaar dat voor de deur staat. Al flink wat jaren proberen we steeds iets nieuws, verrassends, leuks te verzinnen. Een enkele keer is dat niet gelukt en hebben we simpel een doos standaardkaarten gekocht en verstuurd. Een beetje tegen onze eigen principes in, maar soms moet je tradities even doorbreken.

Dat gaan we ook dit jaar doen. De traditie van een eigengemaakte decemberkaart gooien we een jaartje over boord. Geen zin, geen tijd, geen inspiratie, of welk ander excuus je ook wilt horen. Gelukkig zijn er de sociale media. Via die weg kunnen we een groot aantal van onze familieleden en vrienden bereiken. Als zij het nu even doorbrieven, dan komt het overal aan. En bij nog meer mensen dan we doorgaans in onze adressenlijst plaatsen.

Dus… voor iedereen die dit leest:

Maak van de feestdagen datgene wat je zelf wenst!

Voor 2013 zeggen wij:

“Grenzeloos optimisme verslaat elk ongeluk!”

Happy New Year

Lezersreacties

2 reacties naar “Decemberperikelen”

  1. Richard zegt:

    Google wel eens vaker met de woorden wonen en zeilboot. Kwam zo op jullie blog terecht en heb me vermaakt met jullie verhalen. Herkenbaar en geweldig dat jullie ook de stap hebben genomen om aan boord te gaan wonen. Ruim 13 jaar  aan boord van de YAGIS, geen haar die er aan denkt om terug naar wal te gaan. Heel veel plezier en geluk aan boord, behouden vaart in 1013.
    Richard en Alex

    • Ger Wouters zegt:

      Dank voor jullie reactie. Leuk dat jullie ook op een zeilboot wonen. Wie weet komen we elkaar eens tegen op het water. Waar liggen jullie? Gezellige feestdagen en goede vaart in 2013. Ger & Henk

Laat een antwoord achter