Over "van alles en nog wat en een beetje"
donderdag 13 juni 2024

Waar is …?

Een ander onderdeel van bootruimte is de bergruimte. Bergruimte is er zelden genoeg aan boord van een zeilboot. Meestal wordt elk hoekje en gaatje benut om spullen op te bergen. Er zijn kastjes, bakken onder de banken en kooien, ruimtes achter de rugleuning van de banken en meer. Over het algemeen geen grote kasten al hebben we een paar, niet al te brede, hangkasten. We hebben na de verhuizing alles wat we toch aan boord wilden hebben, keurig weten weg te bergen. Er is slechts één probleem…

Waar hebben we de boormachine gelaten? Weet jij nog waar het bubbelplastic is gebleven? Waar is dit verstopt? En dat?
Voortdurend zijn we zaken 'kwijt' en dan zoeken we tot we een ons wegen om het vaak niet te vinden op dat moment. Het zal niet de eerste keer zijn dat we toch maar iets nieuw aanschaffen, om korte tijd later ineens het begeerde item te vinden. De vindplaats is ineens heel logisch, maar kennelijk gaat de logica verloren als iets eenmaal is opgeborgen.

Zo hebben we laatst lopen zoeken naar een nieuwe rol aluminiumfolie. Bij de verhuizing is er absoluut een voorraadje diverse folies meegekomen. Degene die in gebruik zijn, liggen voor het grijpen in de kombuis. Maar die rollen hebben de neiging om eindig te zijn en dan sta je met een lege doos in je handen. Waar ligt de voorraad? We lopen alle logische plekken langs. Geen succes. Dan maar anders oplossen, weer vergeten dat je het nodig hebt tot je het echt nodig hebt, en het zoeken begint van voren af aan. Nogmaals alle logische plekken langs, maar er liggen echt geen rollen folie. En toch weet ik 200% zeker dat we meerdere rollen hebben meeverhuisd!

Tijdje later ga ik wat pakken uit een kastje met onder andere diepvriesdozen en valt mijn oog op, jawel, een voorraad folies. De meest logische plaats die je maar kan bedenken en toch is het niet bij ons opgekomen tijdens het zoeken. Oké, er staat het nodige voor de foliedozen. Dat belemmert het zicht, maar ik geloof niet dat we hier gekeken hebben tijdens het zoeken.

Nu weten we het en vergeten het niet meer. Er zijn nog steeds items 'zoek', dus misschien is het handig om ooit een lijst aan te leggen met waar wat ligt. Of gewoon wachten tot het gevonden is en het dan niet meer vergeten. Niets zo logisch als je eigen logica…

Laat een antwoord achter