Over "van alles en nog wat en een beetje"
vrijdag 12 juli 2024

Tijdelijk verhuisd

Nee, we wonen niet weer in een huis! Grote voordeel van een zeilbootwoning is dat zij kan varen. En zo zijn we, met woning en al, vlak voor de Kerst naar Amsterdam getogen. Daar is een nieuwe jachthaven, Amsterdam Marina. Direct aan het Noordzeekanaal, waar ooit de NDSM-werf was. Het is nog niet af, maar grootste deel van de steigers ligt en er is water en walstroom. Meer hebben we niet nodig. Eigenlijk wil ik zelf liever naar ergens waar we een stuk voor moeten zeilen. De belofte van een dagje Artis heeft mij overtuigd dat A'dam ook leuk is.

Het weer op het moment van vertrek is niet echt om over naar huis te schrijven. Windje dikke 7 bft in IJmuiden. Niet helemaal droog, maar wij zijn erg gedreven om weg te komen. Bijna hebben we de handdoek in de ring gegooid. Nogal wat tegenslagen. Maar gelukkig hebben we de afspraak gemaakt dat we elkaar niet bang maken, geen onzekerheden op elkaar overbrengen, niet zuchten, steunen of miepen. Doorzetten! En dat heeft geholpen. Nog net voordat de havenmeester naar huis vertrekt, meren we af in Amsterdam Marina. Trots en tevreden dat we er zijn. Zelfs al is het maar een kippeneindje. De volgende dag nog even los om diesel te tanken eindje verder het Noordzeekanaal op. Daarna kan de kuiptent er weer op, de feestverlichting de mast in, de kerstboom op tafel. Dik tevreden!

Binnen is alles normaal. Zodra we naar buiten stappen weten we 'we zijn verhuisd!' Bedrijvige omgeving, industrie, scheepvaart, een platform op hoge poten wat in het donker aan een UFO doet denken. Met het pontje ben je in een minuut of tien in het centrum van de hoofdstad. We gunnen onszelf een korte vakantie en gedragen ons als toerist. Slenteren door de stad, tweede kerstdag hele dag slenteren door Artis en eindelijk eens naar restaurant Wilhelmina-Dok. Wij zijn er al vaak langs gevaren, een cruiseschip heeft het ooit geramd, maar aanleggen en een bakkie doen, kan niet. Nu dan met pontje naar CS en pontje naar IJ-plein. Wandelen in de stromende regen. Gelukkig zijn ze open en genieten we van een lunch met uitzicht op het Noordzeekanaal.

2012 loopt ten einde. We bekijken onze mogelijkheden. Vage plannen om verder te verhuizen naar het centrum van Haarlem. Maar we zijn hier nog niet klaar! We willen nog van alles zien en dat kan in de weekenden. Kom, laten we nog een paar weken blijven liggen… Ja, doen we!

Lezersreacties

5 reacties naar “Tijdelijk verhuisd”

 1. Twompie zegt:

  Hoe lang blijven jullie nog hier liggen?
  Kuskus, Mathilde

 2. fia zegt:

  Hoi Ger ,ik vond het erg gezellig gisteren even  lekker bijkletsen ,is die UFO nog naar beneden gekomen ,……………daar ben ik wel nieuwsgierig naar!
  x Fia

  • Ger Wouters zegt:

   Hoi Fie!
   Jaaa was erg leuk gisteren! En inderdaad is de UFO nog naar beneden gekomen. Ging eigenlijk zo traag dat je het niet echt kon zien. Pas als je na een half uurtje weer keek, was te zien dat het ding zakte. Ligt nu te drijven en misschien intussen vertrokken. Dat zien we straks.

 3. Twompie zegt:

  Ja, leuk! Roep maar een paar data. Zal het er toch eindelijk van komen!

Laat een antwoord achter